De Wilde Stad filmwedstrijd

Maak een film over de dieren en planten op jouw schoolplein.
Wie weet wint jouw klas dan De Wilde Stad film award?

De wedstrijd is helaas afgelopen. 

Kijk hier voor een verslag van de prijsuitreiking van de filmwedstrijd die in 2017 is georganiseerd

De Wilde Stad was vanaf maart 2018 in de bioscopen door heel Nederland te zien. Met groot succes. De film heeft een Gouden Award van het Nederlands FilmFestival ontvangen voor meer dan 100.000 bezoekers. Als filmmakers zijn wij meer dan twee jaar lang iedere dag bezig geweest met het filmen van de natuur in de stad. Maar wij denken dat jullie ook een hele mooie natuurfilm kunnen maken, gewoon op je eigen schoolplein. Daarom dagen we je uit om je eigen De Wilde Stad filmpje te maken. Met een smartphone, actie-camera, iPad of fotocamera kun je direct aan de slag en de mooiste filmpjes maken. 

Je kunt de film zelf (alleen) maken, met vrienden, met de klas, school, etc. Onderwater, op het land, vanuit de lucht, ’s nachts, overdag. Met je telefoon, tablet, action cam, dat maakt niet uit.

Tips nodig? Het Klokhuis, Jeugdjournaal en de Buitendienst zijn al een keer met de filmmakers van EMS FILMS op stap geweest om te leren hoe je een natuurfilm moet maken. Via deze link kun je ook een handleiding downloaden waarin we in vijf stappen uitleggen hoe je het maken van een film moet aanpakken